Sollied: "Protesteren bij ref heeft meestal geen zin"

Melissa Maes
| 0 reacties
Sollied: "Protesteren bij ref heeft meestal geen zin"
Foto: © SC

De Noorse voetbalbond wil een regel invoeren waarbij alleen de twee aanvoerders nog mogen discussiëren met de scheidsrechter. De andere twintig spelers krijgen meteen geel bij een inbreuk. De Noorse trainer van AA Gent, Trond Sollied, geeft zijn mening aan onze redactie.

Trond Sollied heeft die regel ook opgevangen. “Maar ik weet er het fijne niet van. Momenteel is er een driedaagse bijeenkomst van clubleiders in Noorwegen, waar nieuwe ideeën worden gelanceerd.”

“Ik vind dat protesteren bij de scheidsrechter meestal geen zin heeft. In het handbal levert protest ook meteen geel op. Maar ik vind dat er toch ruimte moet zijn voor emoties. Een eerste reactie moet sowieso altijd kunnen”, besluit Sollied.

In Noorwegen wil men dat alleen de aanvoerders nog discussiëren met de arbiters. Wie toch praat of klaagt bij de scheidsrechter, krijgt meteen geel. Die regel wordt wellicht vanaf komend seizoen toegepast.

De Noorse bond is van mening dat het voetbal voor alles moet staan wat positief is in de Noorse samenleving. “Dat is een heel belangrijke stap in de richting die we uitwillen: de vrede promoten”, klinkt het bij de bond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties