De Sart: "Voor een Europese match is iedereen gemotiveerd"

Andrea Doino
| 25 reacties
De Sart: "Voor een Europese match is iedereen gemotiveerd"
Foto: © SC

Donderdag ontvangt Standard Hannover in de heenwedstrijd van de Europa League. De Duitsers schakelden in de vorige ronde Club Brugge uit en zijn bezig aan een sterke reeks. Volgens Jean-François de Sart zal Standard gemotiveerd aan de aftrap verschijnen.

Standard is de enige Belgische ploeg die nog meestrijdt in Europa. Dat is ook het enige positieve dat er valt te melden over Standard, want met één op twaalf in de Jupiler Pro League kunnen de Rouches niet tevreden zijn.

POI is nog geen zekerheid voor Standard en nu wacht in de Europa League Hannover. In de groepsfase behaalden de Rouches een mooie vier op zes tegen de Duitsers (thuis 2-0, uit 0-0). Maar sinds 2012 gaat het veel beter met Hannover terwijl het met Standard niet zo vlot loopt.

De ploeg uit Luik schermde zijn spelers af van de pers. Jean-François de Sart werd aangeduid om de pers te woord te staan. Hij antwoordde eerlijk op enkele moeilije vragen van de pers en was kritisch over de leiding van de wedstrijd.

“De agressiviteit van het Brugse publiek heeft me echt gechoqueerd. Je kan een beslissing van de scheidsrechter aanvechten, maar toch niet op zo’n systematische, agressieve manier. Ik ben echt geschrokken van de sfeer in Brugge”, aldus de Sart.

In de spelerstunnel was te zien hoe Laurent Ciman, assistent-trainer Bernard Smeets en José Riga scheidsrechter Alexandre Boucaut de huid vol scholden. De Sart schrijft deze uit de hand gelopen situatie toe aan enkele onnodige gele kaarten.

“Het stuit me tegen de borst dat Refaelov en andere Club-spelers enkele duidelijke gele kaarten niet krijgen, terwijl we bij ons Felipe en Tchité vederlicht geel krijgen”, laat de Sart weten.

“POI en volgend jaar Europees zijn belangrijkste doelen”
“Europa is belangrijk voor het imago van de club. Voor een parcours als dit jaar willen we elk seizoen tekenen.” Het zou nog beter zijn als de Rouches zouden doorstoten naar de kwartfinales van de Europa League, net als twee jaar geleden.

“Onze goede tweede helft heeft me gerustgesteld. Mentaal en fysiek zijn we nog steeds in staat goed voetbal te brengen. Voor een Europese wedstrijd zal iedereen weer op de afspraak zijn.”


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties