Interview Anele wil meer 'vuur' zien bij Genk

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Anele wil meer 'vuur' zien bij Genk
Foto: © SC

Anele wil zich met RC Genk plaatsen voor play-off 1. Dat kan alleen als elke speler met het mes tussen de tanden op het veld komt, weet de verdediger.

RC Genk verloor afgelopen weekend na een zeer zwakke eerste helft en een doelpunt in de slotseconden met 3-2 tegen Kortrijk. "We started very shit", zegt Anele daarover. "Als je in de top zes wil spelen, moet het beter. Het ligt niet aan het systeem maar aan ons als spelers. Iedereen moet voor de spiegel gaan staan."

Sterven op het veld
Anele merkt op dat bij Genk de gedrevenheid soms ontbreekt. "We missen het vuur. Er zijn geen kleine teams meer, wij mogen het niet te simpel oppakken. Het team dat wint, is het team dat wil sterven op het veld." 

Kortrijk telt nu evenveel punten als Genk, zodat de landskampioen nog twee hele belangrijke wedstrijden speelt: tegen Westerlo en AA Gent. "We moeten ons nog twee wedstrijden helemaal geven, we moeten winnen. We hebben onszelf in deze situatie gebracht, nu moeten we het oplossen. Wij moeten enkel naar onszelf kijken", besluit de Zuid-Afrikaan tegenover onze redactie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties