Belgisch gekleurde achtste finales

Fabian Morren
| 0 reacties
Belgisch gekleurde achtste finales
Foto: © SC

Vanavond worden de heenwedstrijden gespeeld in de achtste finales van de Europa League. Naast Standard - Hannover zijn er nog een heleboel interessante matchen, met vooral veel Belgen.

Wat dacht u van Valencia - PSV? Dries Mertens kan er mogelijk een hoofdrol opeisen. Enkele maanden geleden verloor Racing Genk er nog met 7-0. Ook Timothy Derijck speelt uiteraard bij PSV. 

Vincent Kompany gaat met Manchester City op bezoek bij Sporting Lissabon. Die wedstrijd wordt al om 19 uur gespeeld. Standard speelt overigens pas twee uur later.

Maar naast Kompany en Mertens zijn er nog heel wat Belgen aan het werk vanavond. Kevin Mirallas trekt met Olympiakos naar Metalist Kharkiv. Maarten Martens (als hij fit raakt) ontmoet met AZ Udinese. Thibaut Courtois en Atlético Madrid spelen tegen het Turkse Besiktas.

We zouden nog bijna Nacer Chadli met Twente vergeten. De club uit Enschede krijgt Schalke 04 op bezoek. Bart Buysse speelt straks niet, want hij is ziek. Jammer ook voor Klaas-Jan Huntelaar dat hij niet fit is. Hij mist zo de tijdelijke terugkeer naar Nederland.

De enige wedstrijd waarin zeker geen Belgen zullen opduiken is het duel tussen Manchester United en Athletic Bilbao.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties