Manchester United thuis onderuit; AZ wint van Udinese

Glenn Schrader
| 11 reacties

Manchester City is niet de enige Engelse ploeg die zich laat aftroeven door een zuiderse club. Manchester United speelde uitermate zwak tegen Bilbao en verloor met 2-3.

Manchester United kon ondanks hun zwakke spel als eerste scoren. Na een kwart wedstrijd schoot Wayne Rooney in de rebound United op voorsprong. Bilbao was evenwel de beste ploeg in de eerste helft en kreeg daar net voor rust de beloning voor. Fernando Llorente kon op aangeven van Laskurain de gelijkmaker binnenkoppen.

Ondanks het zwakke spel van United leken The Reds daar in de tweede helft geen verandering in te willen brengen. Ook na de pauze werden de mannen van Ferguson overlopen door Bilbao. Achttien minuten voor tijd kon Bilbao dan ook een tweede maal scoren via Oscar De Marcos.

In een knotsgekke eindfase kreeg Man United dan nog een derde doelpunt tegen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd schoot Iker Muniain de 3-1 binnen. Rooney kon een minuut later de schade nog beperken door een strafschop te benutten.