Spaanse clubs hebben grote belastingschulden

Mathias Dumarey
| 10 reacties
Spaanse clubs hebben grote belastingschulden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje mag dan wel een toonaangevende voetbalnatie zijn, als het gaat over het betalen van schulden staan ze zowat onderaan de ladder. De Europese fair-play van UEFA-baas Michel Platini staat haaks op de financiële situatie van de Spaanse clubs.

In het Spaanse voetbal hebben voetbalclubs al hoge gewone schulden, maar ook de schulden aan de belastingsdienst swingen de pan uit. Een linkse Spaanse partij, Izquierda Unida, wilde eens de cijfers van de schulden zien. Bij het zien van de resultaten viel men bijna achterover: 752 miljoen euro.

Vijfhonderd miljoen euro staat er op het conto van de clubs uit de Primera Division, de rest moet nog geïnd worden bij clubs uit de lagere reeksen. Miguel Cardenal, de staatssecretaris van Sport, maakt zich hoegenaamd geen zorgen. "We werken nu twee maanden samen met de voetballiga om een en ander op te lossen. We hebben een proces om de schulden weg te werken aan de Spaanse regering doorgegeven. Zijn ze akkoord, dan zullen die schulden zeker snel weggewerkt worden. De clubs willen ook heel graag meewerken hieraan", besluit Cardenal.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties