Guardiola: "Milan moet niet zeuren over strafschoppen"

Guardiola: "Milan moet niet zeuren over strafschoppen"
Foto: © SC

Barcelona had onder meer twee strafschoppen nodig om zich voorbij AC Milan te wurmen naar de halve finales van de Champions League. Bij de Italiaanse topploeg klaagden ze achteraf over de Nederlandse scheidsrechter, Björn Kuipers.

Barça-coach Pep Guardiola vond dat volledig onterecht. "Hij heeft ons twee strafschoppen gegeven en die waren juist", aldus Guardiola. "Milan moet daarover niet zeuren. Als je dit soort overtredingen maakt is dit de consequentie."

Guardiola was ook tevreden over zijn ploeg. "We speelden tegen een ploeg die zeven keer een Europa Cup heeft gewonnen, een ploeg met erg goede spelers. We hebben 21 schoten op goal gelost, tegen een Italiaanse ploeg. Zij hadden er maar drie. Voor de mensen die verwacht hadden dat wij met een grote score zouden winnen; dat zou nooit gebeuren. Daar heeft Milan te veel ervaring voor."

Barça lijkt op weg naar een nieuwe zege in de CL. "We hebben de Champions League twee keer gewonnen in de laatste drie jaar en staan nu voor het vijfde jaar op rij in de halve finale. Dit is het moeilijkste. Je kunt een keer iets winnen, maar om dat te blijven herhalen is heel erg zwaar. Deze spelers zijn geweldig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties