Inschrijvingsgeld jeugd Waasland-Beveren veroorzaakt deining

Jefrey Van der Straeten
| 19 reacties
Inschrijvingsgeld jeugd Waasland-Beveren veroorzaakt deining
Foto: © SC

Waasland-Beveren begint dit weekend aan de eindronde met als inzet een plaatsje in eerste klasse. Vandaag komt de club echter in het nieuws omwille van vermeende dure inschrijvingsgelden voor jeugdspelers.

Via een anonieme brief hebben enkele ouders de hoge inschrijvingsgelden bij Waasland-Beveren aangeklaagd. Spelers die volgend seizoen actief willen zijn bij de U19 moeten maar liefst 450 euro op tafel leggen. Dat vinden sommige mensen te veel geld.

Manager van één van de twee jeugdsites van Waasland-Beveren Gerry Liessens nuanceert de kritiek. Eerst en vooral benadrukt Liessens de kwaliteit van de opleiding bij de ambitieuze Wase fusieclub. Onlangs kreeg Waasland-Beveren nog het A-label van de KBVB voor haar jeugdwerking. Het haalde daarbij net niet het maximum van de punten.

Daarnaast verduidelijk Liessens dat in die prijs van 450 euro heel wat inbegrepen zit. Zo zouden jeugdspelers recht hebben op een kledingpakket ter waarde van 220 euro en op twee abonnementen ter waarde van 108 euro. “Voor de rest van het inschrijvingsgeld moeten wij nog de verzekeringen, busverplaatsingen en de trainers betalen. De anonieme brief van twee gezinnen is absoluut onterecht”, concludeert hij in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties