Interview De Keersmaecker heel boos: "Houding Club en Leekens beneden alles!"

Robby Morren
Robby Morren
| 147 reacties
De Keersmaecker heel boos: "Houding Club en Leekens beneden alles!"
Foto: © SC

François De Keersmaecker is bijzonder boos omwille van het vertrek van Georges Leekens naar Club Brugge. "Is dit de deontologie van tegenwoordig", vraagt de bondsvoorzitter zich luidop af.

Robby Morren in Westerlo

François De Keersmaecker vernam het nieuws over het ontslag van Leekens toen hij op weg was naar Westerlo waar hij de wedstrijd Westerlo - Oostende bijwoont. De bondsvoorzitter wilde tijdens de rust een korte reactie geven.

"Georges Leekens heeft gebeld om 13.01 uur toen ik in Westerlo aankwam terwijl het contract om 12 uur al werd getekend. Ik ben heel ontgoocheld en tegelijk verontwaardigd. De houding van Leekens en van Club Brugge is beneden alles. Hier worden alle deontologische regels met de voeten getreden! Dit kan niet!"

Grootste klap
"Ik kan gerust zeggen dat dit de grootste klap is die ik te verwerken krijg als bondsvoorzitter want dit slaat echt alles. Tot op heden heb ik een correcte relatie gehad met Leekens, hij had een project en hij kreeg alle middelen om dat te realiseren. We hebben goed samengewerkt."

Ontgoocheld in Leekens
De Keersmaecker is woedend. Op de vraag of hij nog met Leekens zal praten de komende dagen antwoordde hij dat hij geen behoefte heeft om hem te zien. "Ik ben verontwaardigd en ontgoocheld in Georges." Of dit juridische gevolgen zal hebben? "Hij gaf zijn ontslag en zal een vergoeding moeten betalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties