Di Matteo: "Voetbal gaat om het maken van doelpunten"

Fabian Morren
| 27 reacties
Di Matteo: "Voetbal gaat om het maken van doelpunten"
Foto: © SC

Zaterdag speelt Chelsea de Champions League-finale tegen Bayern München. Roberto Di Matteo trekt zich alvast niets aan van de kritiek die er geweest is.

Sinds die Matteo overnam van André Villas-Boas haalde hij al de FA Cup binnen en bereikte dus ook de finale van de Champions League. “Dat is allemaal heel aardig geweest, maar een zege op Bayern zal alles overtreffen”,zegt de Italiaanse oefenmeester.

Mogelijk het lot van Di Matteo zelfs verbonden aan het al dan niet winnen van de CL-finale. “Het gaat om de club en om de spelers”, vervolgt Di Matteo. “Die verdienen het nu eindelijk eens deze beker te winnen. Iedereen heeft hier jarenlang keihard voor gewerkt. Hoe mijn rol wordt ingeschat merk ik later wel. Dat is nu niet van belang.”

Chelsea kreeg wel heel wat kritiek te slikken na de kwalificatie tegen Barcelona. “Voetbal gaat om het maken van doelpunten”, countert Di Matteo. “Wij hebben er meer gemaakt dan Barcelona. Bovendien waren ze nog mooier ook. Ik begrijp wel dat onze stijl niet altijd aanslaat bij het publiek. Voor ons stond heel simpel het resultaat voorop. Dat zal over een paar dagen in München ook het geval zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties