Anderlecht praat met Zola en Duitse succescoach

Fabian Morren
| 83 reacties
Anderlecht praat met Zola en Duitse succescoach
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Er duikt een nieuwe naam op in de zoektocht naar een opvolger voor Ariël Jacobs. Volgens Het Nieuwsblad praatte Anderlecht met Gianfranco Zola.

John Van den Brom van Vitesse is dan wel eerste keus, Anderlecht heeft nog alternatieven achter de hand. De 45-jarige Gianfranco Zola zit sinds zijn ontslag bij West Ham in 2010 zonder club. Hij heeft echter ook aanbiedingen uit de Engelse en Italiaanse eerste klasse op zak.

Zo wordt Zola genoemd als opvolger van Edy Reja bij Lazio. "Er zijn meerdere opties voor Gianfranco. Volgend seizoen zit hij zeker weer ergens op de bank", vertelt zijn makelaar. "De club waar hij aan de slag gaat, moet wel weten dat Zola een langetermijnproject wil starten, met zijn assistenten en zijn manier van werken."

UPDATE 8.18 uur: Ook Ralf Rangnick wordt genoemd bij Anderlecht. De Duitse coach loodste tussen 2006 en 2010 Hoffenheim van de Duitse derde klasse naar de Bundesliga. Later zou hij met Schalke 04 ook de halve finale van de Champions League bereiken. Paars-wit zou al twee keer gesproken hebben met Rangnick, die sinds september van vorig jaar zonder club zit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties