Gerets blijft aan bij Marokko, KBVB gaat voor Wilmots!

Tomas Taecke
| 117 reacties
Gerets blijft aan bij Marokko, KBVB gaat voor Wilmots!
Foto: © SC

Eric Gerets zal, ongeacht het resultaat van de partij tegen Gambia, aanblijven als bondscoach van Marokko. Ondertussen richt de Belgische voetbalbond zijn pijlen op interim-coach Marc Wilmots.

Eric Gerets zal voorlopig geen bondscoach van België worden. In een gesprek met Het Nieuwsblad maakt de gewezen international duidelijk dat hij ongeacht het resultaat van de kwalificatiewedstrijd tegen Gambia bij Marokko zal blijven.

"Ik zal heel duidelijk zijn", zei Gerets. "Ik heb geen enkele intentie om Marokko te verlaten, wat ook het resultaat is van de twee nakende WK-kwalificatiewedstrijden. Ik wil de nationale ploeg niet verlaten, omdat er nog veel werk voor de boeg is. Hopelijk zullen de geruchten nu eindelijk stoppen. Ik voel me goed in Marokko en zal hier blijven", aldus Gerets.

Ondertussen weet GvA dat de Belgische voetbalbond interim-coach Marc Wilmots als definitieve bondscoach wil benoemen. De KBVB droomt van Gerets, maar gaat voor Wilmots als eerste keuze om de opgestapte Georges Leekens op te volgen. De bond hoopt na de oefenwedstrijd tegen Engeland tot een akkoord te komen. De voorbije weken raakte de KBVB onder de indruk van de werkwijze van de gewezen international, die ook door de spelers hoog wordt aangeschreven.

Het ziet er dus naar uit dat Wilmots na zaterdag aan de slag gaat als bondscoach van België. In ieder geval tot Eric Gerets bij Marokko ontslagen wordt of de Belgische voetbalbond hem alsnog van zijn tweejarig contract bij de Leeuwen van de Atlas kan verlossen. Voorlopig zijn de middelen om dat te realiseren niet meteen voor handen. Mogelijk wordt er een clausule in het contract van Wilmots opgenomen waarbij hij in het geval dat Gerets vrijkomt gewoon opnieuw een stap achteruit zal zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties