Reactie Löw: "Wou minder voorspelbaar overkomen"

Löw: "Wou minder voorspelbaar overkomen"
Foto: © SC

Joachim Löw nam een moedige keuze door bijna heel zijn aanval van de voorbije drie matchen op de bank te zetten. "Moedige keuze? Helemaal niet", sprak de Duitse bondscoach ons tegen.

Johan Walckiers en Manu Gonzalez in Gdansk

Löw begon echter met een lofzang naar zijn team toe. "We staan voor de vierde keer op rij in de halve finale van een groot toernooi. Niemand die dat gedacht had na het debacle van 2004. We hebben het jongste team van het toernooi en wonnen veertien van onze laatste vijftien wedstrijden. Een pluim voor mijn spelers!"

De match was volgens hem één van Duitse dominantie. "De Grieken scoorden twee keer uit één kans", lachte hij. "We hebben bij de start onze kansen gemist om het ons makkelijker te maken. Na de tegengoal lieten we hen nog niet in de match komen. We waren beter op alle fronten en verdienden dan ook de zege."

Over zijn offensief wisselgedrag  wou hij kort ook iets zeggen. "Ik was er al langer over aan het denken om enkele spelers te laten rusten om minder voorspelbaar over te komen. Ik bracht dus wat nieuw bloed. Een zware beslissing? Eigenlijk helemaal niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties