Ribéry: "Strafschoppen zijn pure horror"

Tomas Taecke
| 0 reacties
Ribéry: "Strafschoppen zijn pure horror"
Foto: © SC

Als het van Franck Ribéry afhangt, hoeft de kwartfinale tussen Frankrijk en Spanje niet door een strafschoppenreeks beslist worden: "Dat zou voor mij pure horror zijn", oordeelt de Franse international.

Vanavond kijkt Franck Ribéry met Frankrijk topfavoriet Spanje in de ogen. Hoewel dit op zich zeker geen slechte uitkomst zou zijn voor zijn vaderland, hoopt de vleugelspits een eventuele strafschoppenreeks kost wat kost af te wenden. De international was al driemaal betrokken bij de zogenaamde loterij, maar stond zelf nooit achter de bal.

"Drie keer was ik al gewisseld en kon ik dus niet aanleggen", verklaart de Fransman tegenover Bild. "Je staat buiten het veld, helemaal nerveus, maar kan niets doen. Dat hoop ik echt nooit meer mee te maken".

In clubverband was Ribéry dit seizoen twee keer betrokken bij een strafschoppenreeks. Bayern won in de Champions League van Real Madrid na strafschoppen maar verloor op die manier wel de finale van het kampioenenbal. In 2006 moest Frankrijk in de WK-finale het onderspit delven tegen Italië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties