Löw: "De geschiedenis is niet relevant meer"

Löw: "De geschiedenis is niet relevant meer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen moet Duitsland het opnemen tegen Italië. De geschiedenis van deze onderlinge confrontaties wordt zonder twijfel in het voordeel van de Italianen beslist, maar daar houdt Joachim Löw geen rekening meer mee.

Johan Walckiers in Warschau

Halve finales op het WK in 1970, finale op het WK in 1982 en halve finales op het WK in 2006: telkens moest Duitsland het onderspit delven. "Dat is niet meer relevant", schoof Joachim Löw de statistieken van tafel. "Al kan ik niet ontkennen dat de wedstrijd in 2006 één van de grootste ontgoochelingen voor mij persoonlijk was. Zeker met die goal in de 119de minuut. Maar nu telt geschiedenis niet meer. Dit zijn twee andere teams. Er zijn maar weinig spelers meer die er bij waren in 2006."

Morgen krijgt hij weer een sterk Italiaans geheel voorgeschoteld, maar deze keer zit Duitsland wel vol zelfvertrouwen. Het team wordt immers naar voor geschoven als dé grote favoriet en speelde daar tot nu toe ook naar. Met negen goals zijn ze ook de best scorende ploeg van het toernooi. "We weten dat we elk team ter wereld kunnen verslaan", aldus Löw. "Dat wil niet zeggen dat je automatisch ook wint. Kwaliteit zal de doorslag geven, en natuurlijk ook fysiek."

"Pirlo is de man met de ideeën"

Fysiek bewezen de Italianen alvast in orde te zijn. Tegen Engeland werden ze enkel maar sterker naarmate de wedstrijd vorderde. "Ja, dat bemerkte ik ook", knikte Löw. "In de verlengingen zag je zelfs nog niets aan hen. Ze hadden vier dagen om te recupereren en dat zal voor hen wel voldoende geweest zijn. Ik verwacht hen dan ook op hun sterkste."

De centrale as van de Squadra maakte indruk op Löw. "En dan vooral Pirlo. Hij is de man met de ideeën. Hij dirigeert het spel. Daar moeten we iets op vinden. We moeten hun centrale as kunnen storen en een manier bedenken om beter dan hen te zijn op het middenveld. We moeten ons tempo kunnen opleggen."

Daarnaast heeft Italië ook nog Cassano en Balotelli. "Onze centrale verdedigers zijn klaar voor hen. We zijn goed voorbereid en onze middenvelders kunnen ook hulp bieden."

Tot slot kwam men nog eens terug op de wijzigingen die Löw doorbracht tegen de Grieken. "Ik maak mijn beslissingen niet op wat kan gebeuren", antwoordde hij op de vraag of hij nagedacht had over wat er met hem gebeurde indien het fout was afgelopen. "Ik ga uit van mijn eigen overtuiging. Eens ik een beslissing genomen heb, blijf ik daarbij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties