Van Marwijk stapt op bij Oranje

Fabian Morren
| 19 reacties
Van Marwijk stapt op bij Oranje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bert van Marwijk stopt als bondscoach van Nederland. De oefenmeester neemt die beslissing na het matige EK. Oranje verloor alle wedstrijden in de groepsfase.

Na een goed overleg met de Nederlandse voetbalbond (KNVB) besloot van Marwijk om zijn ontslag in te dienen. Hij had nog een contract tot 2016. "Ik heb hevig getwijfeld, maar toch besloten om deze stap te moeten nemen", zegt van Marwijk.

"De KNVB is Van Marwijk bijzonder erkentelijk: hij heeft uitzonderlijk goed gepresteerd met een finaleplaats op het WK en een eerste plaats op de FIFA-ranking", luidt het in een persbericht van Bert van Oostveen, voorzitter van de Nederlandse voetbalbond. "Ik kijk persoonlijk met een heel goed gevoel terug op onze samenwerking. Natuurlijk is het spijtig om vroegtijdig afscheid van elkaar te nemen, maar we moeten realistisch zijn."

Van Marwijk was sinds 2008 bondscoach van Oranje. Hij leidde op het WK van 2010 de Nederlanders naar de finale. Daarin werd verloren van Spanje. Op het EK liep het echter mis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties