Genk maakt geen kans tegen PSV

Robby Morren
Robby Morren
| 135 reacties
Genk maakt geen kans tegen PSV
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft zondagnamiddag voetballes gekregen van PSV. De Limburgers verloren de vriendschappelijke partij in een uitgeregende Cristal Arena kansloos met 0-2.

Robby Morren in Genk

Mario Been liet al een beetje in zijn kaarten kijken. Hij begon met de defensie van vorig seizoen: Tshimanga, Simaeys, Nadson en Anele. Centraal op het midden liepen Hyland en Camus, geflankeerd door Gorius op links en Monrose op rechts. Vossen was geblesseerd zodat Benteke Kennedy naast zich kreeg in de spits.

PSV dicteert
Eigenlijk kreeg Genk op geen enkel moment echt vat op de wedstrijd, het waren de bezoekers uit Eindhoven die de wedstrijd in handen namen en de mogelijkheden opstapelden. De 0-1 na een goed halfuur spelen was dan ook gerechtvaardigd; Marcelo was sneller op de bal van doelman Sandomierski en kon eenvoudig binnenduwen. De Poolse goalie had zich eerder geblesseerd en werd na het doelpunt vervangen door Köteles.

Schietkraam
Daarvoor had Matavz net naast gekopt en strandde een afstandsschot van Van Bommel op de paal. Ook na de openingstreffer bleef PSV druk naar voor zetten en werd het Genkse doel omgetoverd in een schietkraam. Een schot van Wijnaldum ging rakelings naast en Lens trof de vuisten van Köteles. De enige vermeldenswaardige kans van de Limburgers in de eerste helft kwam er na een voorzet van Monrose maar werd de nek omgewrongen door Benteke.

Dries Mertens
Aan het begin van de tweede helft bracht Dick Advocaat liefst 7 nieuwe spelers tussen de lijnen, zijn collega Been hield het met Limbombe voor Gorius en Buffel voor Kennedy bij 2 wissels. Genk leek het evenwicht te kunnen herstellen tot Dries Mertens uithaalde: de Rode Duivel krulde een vrije trap heerlijk in de linkerbovenhoek. (0-2)

Schrijvers en Ayub
Een kwartiertje voor tijd mochten Schrijvers en Ayub invallen en beiden zorgden onmiddellijk voor het grootste Genkse doelgevaar. Eerst zette Ayub zich goed door maar stuitte op doelman Waterman en Schrijvers mikte een afstandsschot maar net naast.

PSV prikte nog een paar keer maar kwam niet meer tot scoren zodat met 0-2 een logische weergave van het klasseverschil op het scorebord stond.

Ploegopstellingen
Racing Genk:
Sandomierski (33' Köteles), Tshimanga, Hyland, Monrose (72' Ayub), Gorius (46' Limbombe), Camus (72' Schrijvers), Anele (62' Fernandez), Simaeys (76' Peeters), Nadson (81' Croux), Benteke (81' Bright), Kennedy (46' Buffel).
PSV begon met:
Tyton, Bouma, Marcelo, Van Bommel, Strootman, Matavz, Wijnaldum, Lens, Hutchinson, Mertens, Willems.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties