Lierse zoekt nog wat extra ervaring

Lierse zoekt nog wat extra ervaring
Foto: © SC

Lierse vertoeft sinds 2 jaar terug in eerste klasse. Voor het eerst sinds de comeback onder leiding van de Egyptische geldschieters hangt een lichte zweem van verwarring rond de club. Heel wat sterkhouders vertrokken en tot overmaat van ramp blesseerde het centrale verdedigingsduo zich.

Lierse degradeerde in 2006 uit eerste klasse na enkele succesvolle jaren en - erger - stond op de rand van het faillissement. De Egyptische investeerdersgroep Wadi Degla Holding nam het roer over en wilde zo snel mogelijk terug te keren naar eerste klasse. Een opzet waarin de club met het stamnummer 30 in 2010 slaagde. Trond Sollied hield Lier vervolgens op het nippertje in eerste waarna vorig jaar Chris Janssens het roer overnam. Opmerkelijk want de ex-speler van onder andere Lierse en Lokeren had zo goed als geen ervaring als hoofdcoach.

Verdediging aan stukken

Zeker na het beruchte falen van ex-speler Eric van Meir, een dappere keuze die meteen dividenden uitbetaalde. Chris Janssens slaagde erin de ploeg naar een twaalfde plaats en de daarop volgende Play-Off II te loodsen. Of dat huzarenstukje opnieuw zal lukken is maar de vraag. Sterkhouders als Eiji Kawashima, Milos Maric (nog niet helemaal afgerond), Wesley Sonck en verdedigers Boban Grnčarov, Kenny Thompson en Siboniso Gaxa vertrokken. De zware contracten van weleer worden dus één voor één geëlimineerd.

Dan spreek je wel over enkele bepalende basisspelers van vorig seizoen. Het bestuur van Lierse heeft niet helemaal liggen slapen en kaapte al snel centrale verdediger Arjan Swinkels weg bij Willem II. Alleen jammer dat net hij twee maand geblesseerd raakte tijdens de voorbereiding. Frédéric Frans staat op zijn beurt voor een revalidatie van zes maanden na een zware knieblessure.  Ook Karim Saïdi kampte lange tijd met pijn en heeft nog niet veel kunnen trainen. De voorbije dagen werd dan toch nog het trio Diakité-Bourabia-Menga ingelijfd. Maar een ervaren speler extra zou geen overbodige luxe zijn.

Egyptische traditie

Ook voor Daylon Claasen (QPR) en Soufiane Bidaoui is aardig wat interesse maar het lijkt sterk dat ook zij alsnog zouden vertrekken. Aan positieve zijde is er vooral de komst van Achmed Samir Farag. Naar jaarlijke traditie haalde Lierse een Egyptische speler binnen en ditmaal viel de keuze op de 26-jarige linkerflankspeler van Ismaily SC. De 19-voudig international werd uitvoerig gescout door Lierse en leek in de voorbereiding en echte aanwinst te zullen worden voor de geel-zwarte club.

Onze prognose: 13de

Transfers:

IN: Kostadin Hazurov (Bnei Sakhnin, Isr), Arjan Swinkels (Willem II, Ned), Achmed Samir Farag (Ismaily SC), Benjamin Lambot (Antwerp), Jonas Heymans (Wetteren), Lennert Vanherberghen (Tienen), Miguel Dachelet (Zulte Waregem), Rachid Bourabia (Bergen), Dolly Menga (Standard), Daouda Diakité

UIT: Gonzague Vandooren (vrij), Wesley Sonck (vrij), Kenny Thompson (OHL), Eiji Kawashima (Standard), Boban Grnčarov (Botev Plovdiv), Siboniso Gaxa (Kaizer Chiefs)

Vermoedelijke opstelling: Selz- Ayew, De Wree, Dachelet, Farag - Lambot, Wils, Dequevy, Elgabas- Bekoe, Hazurov

Door Piet Verstraete

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties