Leekens: "Ik weet dat de Rode Duivels zullen knallen"

Pieter Vierstraete
| 14 reacties
Leekens: "Ik weet dat de Rode Duivels zullen knallen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Georges Leekens was heel tevreden met zijn overgang naar Club Brugge, voor zijn imago was het geen beste zaak. Een 'praatjesmaker' of 'landsverrader' waren enkele van de verwijten die hem werden toegeworpen. In Sport/Voetbalmagazine praat Leekens over de nationale ploeg.

Leekens keek aandachtig naar de eerste twee wedstrijden onder Marc Wilmots: “Ik ben nu een supporter, ik oordeel niet. Je mag die groep overigens niet beoordelen op twee matchen. Maar wat opvalt is dat we nu dominant spelen, dat we de bal willen en dat we ons spel niet afstemmen op dat van de tegenstander. In de grote wedstrijden kwamen we nog wat ervaring te kort, maar dat zal over twee jaar anders zijn.”

Over Wilmots zelf is Georges positief: “Een trainer is belangrijk maar hij is niet de belangrijkste. Een coach moet zijn spelers managen en zij moeten hun verantwoordelijkheid opnemen. Met Marc krijgen ze iemand boven zich met een winnersmentaliteit.”

Tot slot spreekt Leekens de nationale ploeg nog wat moed in: “Ik weet dat de spelers grote resultaten zullen neerzetten, dat ze zullen knallen eens de machine op gang is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties