Spelen: Gabon debuteert met gelijkspel

Sam Soetaers

Gabon heeft geen onaardig Olympisch debuut achter de rug. Het speelde in groep B 1-1 gelijk tegen Zwitserland. De wedstrijd werd gespeeld op St. James' Park in het Engelse Newcastle.

Zwitserland kwam al snel in de wedstrijd op voorsprong. Emeghara werd in het strafschopgebied neergelegd en Mehmedi benutte al na vier minuten de strafschop.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Gabon beter in de match. De Zwitsers moesten terugen nog voor rust kwam Gabon op gelijke hoogte. Pierre-Emerick Aubameyang scoorde de gelijkmaker.

De tweede helft verliep tegen een trager tempo. Kansen bleven uit en Zwitserland moest na 77 minuten spelen met een man minder verder. Buff liep tegen zijn tweede geel karton aan.