Sollied: "Bekijken situatie Maréval van dag tot dag"

Fabian Morren
| 11 reacties
Sollied: "Bekijken situatie Maréval van dag tot dag"
Foto: © SC

Grote vraag bij AA Gent is: zal Remi Maréval zondag spelen? De linksachter neemt deel aan de ramadan en coach Trond Sollied gooide hem om die reden tegen Differdange al van het wedstrijdblad. Eerder liet hij ook al Christophe Grondin om die reden niet spelen.

“We zullen zijn situatie dag voor dag bekijken”, vertelt Sollied in Het Nieuwsblad. ”Fysiek en mentaal is het niet mogelijk om topprestaties te leveren als je niet eet of drinkt.”

AA Gent deed Maréval een voorstel om zijn gewoontes op wedstrijddagen aan te passen, maar de Fransman wil zich strikt aan de regels houden. “Die invloed mag je niet onderschatten”, waarschuwt Sollied.

“Je kan zelfs lichtgeraakt worden door niet te eten. In Duitsland hebben ze een betere oplossing voor dit soort toestanden. Ze vragen de imam om zijn mening, die kan dan bepalen of de sporter op wedstrijddagen of in speciale omstandigheden een gunstiger regime krijgt.”

“Ik heb in Saudi-Arabië gewerkt, ik weet waarover ik praat”, zegt de Noorse coach. “Daar leefden ze tijdens de ramadan vooral ’s nachts. Het grootste probleem was het Suikerfeest. De clubs vroegen zelf om tijdens die periode op trainingskamp te gaan, omdat anders de spelers te veel kilo’s bijkwamen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties