Interview Andrade: "Schrik? Zo zit ik niet in elkaar"

Andrade: "Schrik? Zo zit ik niet in elkaar"
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Dit moet het seizoen worden van Bruno Andrade. De 23-jarige Braziliaan miste het volledige vorige seizoen door blessures, maar zou volgens kenners intrinsiek één van de betere voetballers in België moeten zijn. Die kunstjes moet hij na de degradatie van STVV wel in tweede klasse gaan vertonen.

Andrade kende een pechseizoen. De dribbelkont kwam vorig jaar in de zomer over van de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport, maar liep in de voorbereiding een voetbreuk op. Toen hij bijna klaar was om zijn rentree te maken, blesseerde hij zich zwaar aan de knie. Gevolg: negen maanden zonder voetbal. Voetbalkrant.com had een gesprek met hem.

Bruno, hoe zwaar was vorig seizoen voor jou?
Vooral mentaal heel moeilijk, want die knieblessure volgde net op die voetbreuk. Weeral beginnen revalideren. Het moeilijkste was echter dat ik zag dat de jongens me nodig hadden op het veld. Iedereen knokte om er in te blijven, maar de punten kwamen maar niet. Het was één van de moeilijkste momenten voor mij toen we degradeerden. Ook om de ontgoocheling van de fans - die me altijd steunden - te zien.

Je bent nu aan een probleemloze voorbereiding bezig. Heb je geen schrik?
Nee, zo zit ik niet in elkaar. Als het weer gebeurt, is het dat het zo moest zijn. Ik ben niet bang. Soms ben ik wel wat voorzichtiger op training, want mijn lichaam heeft toch serieuze klappen gekregen.

Ja, negen maanden niet voetballen. Er terug fysiek bovenop geraken, vergt wel wat werk zeker?
De eerste twee maanden was het heel hard. Het was alsof ik mijn eigen lichaam niet meer kende. Maar ik heb het stap voor stap aangepakt. Ik ben nog jong en ik voel dat ik er weer helemaal bovenop ga geraken. Ik voel me trouwens 100% fit."

Vooral jij moet heel blij geweest zijn met de terugkomst van Guido Brepoels. Hij gelooft echt in je.
Ja, het maakte me enorm gelukkig. Hij is de man die me hier bracht. Hij wou me absoluut hebben. Toen hij ontslagen werd, moet ik zeggen dat ik toch wat triest was. Ik ben er echter zeker van dat hij de man is die ons kan terugbrengen naar eerste.

Is dit STVV de te kloppen ploeg?
Ja, ik denk het wel. We hebben een heel sterk team. De basis van vorig seizoen is gebleven. We hebben alles: technische spelers, tactische spelers, ervaring, jeugd, werkers,...

Ga jij straks het veld opstappen met het gevoel dat je je moet bewijzen?
Nee, zo'n man ben ik niet. Misschien wil ik mezelf iets bewijzen, maar niet de buitenwereld. Ik wil met STVV terug naar eerste en zal daar alles aan doen. Het belangrijkste voor mij is dat ik weer op het veld ga staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties