Houben: "Aktobe niet onderschatten"

Dennis Moonen
| 14 reacties
Houben: "Aktobe niet onderschatten"
Foto: © SC

Racing Genk begint vanavond aan haar Europese campagne. In de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League komt het Kazachse FC Aktobe op bezoek. "Niet te onderschatten", vindt voorzitter Houben.

Voorzitter Herbert Houben is niet helemaal gerust in een goede afloop. "Uit de scouting bleek dat Aktobe een taaie klant is. Er zijn geen kleintjes meer, waar je zomaar even kan over lopen. Natuurlijk willen we thuis een stevige kloof slaan, maar ik wil niet te hard van stapel lopen. We hebben twee matchen om ons te kwalificeren."

Houben steekt zijn Europese ambities niet onder stoelen of banken. "We willen de poules halen van de Europa League. Die zijn zeker niet even lucratief als die van de Champions League. Maar het is wel van groot belang voor de verdere ontwikkeling van onze club, dat we ons zo vaak mogelijk meten met buitenlandse topclubs."

De voorzitter blikt ook nog even terug op het gelijkspel tegen Cercle in de competitie. "Het was een gemiste kans, de tegengoals vielen te gemakkelijk. Maar ik was wel tevreden met de getoonde mentaliteit, daarom vrees ik ook niet dat we Aktobe zullen onderschatten."

De aftrap van de wedstrijd tussen Genk en Aktobe is vanavond om 20 uur. (HBvL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties