Conte mag hele seizoen niet op de bank bij 'Juve'

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Conte mag hele seizoen niet op de bank bij 'Juve'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antonio Conte, trainer van Italiaans kampioen Juventus, mag het hele seizoen niet op de bank zitten van zijn club om te coachen. Conte kreeg die zware straf vanwege zijn rol in een omkoopschandaal.

In het seizoen 2010-2011 zou Antonio Conte als trainer weet hebben gehad van omgekochte partijen van zijn toenmalige club AC Siena. Conte zelf beweerde altijd dat die beschuldigingen leugens waren. De straf die Conte nu heeft gekregen, houdt in dat hij nu tien maanden niet op de bank mag zitten tijdens wedstrijden, geen persconferenties mag geven en ook niet meer in de kleedkamer mag komen. Het enige wat hij wel nog mag, is trainingen leiden.

Leonardo Bonucci en Simone Pepe zijn wel vrijgesproken. Bij deze twee Juventus-spelers was er sprake van een gebrek aan bewijs. Naast Conte werden er wel nog meer partijen fel gestraft door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond. Zo worden de clubs US Lecce en Grosseto naar de Lega Pro (de Italiaanse derde klasse) teruggezet. Lecce begint daar het seizoen met zes strafpunten, Grosseto krijgt drie punten in mindering.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties