Juventus heeft vierde Supercup beet

Sam Soetaers
| 14 reacties
Juventus heeft vierde Supercup beet
Foto: © SC

Juventus heeft voor de vierde keer de Italiaanse Supercup gewonnen. Die ging dit jaar door in China. Juve klopte Napoli met 4-2, na verlengingen.

Na 27 minuten konden de aanwezige supporters in Peking een eerste keer juichen. Edison Cavani opende de score. De spits kon vanaf de middenlijn alleen op doelman Gianluigi Buffon afgaan. De doelman redde in eerste instantie nog, maar was bij een tweede poging kansloos. Kwadwo Asamoah bracht Juventus tien minuten later weer op gelijke hoogte met een heerlijke volley.

Strafschopdoelpunt
Maar nog voor rust sloeg Pandev een tweede keer toe. De spits mocht opnieuw alleen op Buffon afgaan en dit keer verschalkte hij de doelman met een lob. Pas een kwartier voor tijd kon Juve weer langszij komen via een strafschopdoelpunt van Arturo Vidal.

Twee rode kaarten
Napoli moest overigens de verlengingen aanvatten met negen man nadat Pandev en Juan Zúñiga in de slotfase nog van het veld werden gestuurd.

Door een own-goal van Christian Maggio werd het na zeven minuten 3-2 en weer vijf minuten later zorgde Mirko Vucinic voor de beslissing. Zo wint Juvetus voor het eerst sinds 2003 nog eens de Supercup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties