Interview Fernandez: "Naar Genk gekomen door Mario Been"

Robby Morren
Robby Morren
| 10 reacties
Fernandez: "Naar Genk gekomen door Mario Been"
Foto: © SC

Dani Fernandez ruilde deze zomer Feyenoord voor RC Genk. De Spaanse verdediger is ambitieus en wil voor het hoogst haalbare gaan. Hij heeft onmiddellijk een basisstek te pakken en voelt zich uitstekend bij zijn nieuwe club.

Robby Morren in Genk

Hoe voel je je in België?

"Ik voel me hier goed, uitstekend zelfs. Het leven in België bevalt me wel en ook het team. Op dit moment loopt alles prima."

Ben je tevreden met de competitiestart?

"Ik ben tevreden, hoewel het natuurlijk nog beter had gekund. We speelden thuis gelijk tegen Cercle maar die wedstrijd hadden we kunnen winnen. Tegen OHL kregen we onterecht een rode kaart, daar hadden we ook kunnen winnen. Desondanks zijn we toch niet slecht aan het seizoen begonnen."

Hoe goed ken je de Belgische competitie? Wat zijn de verschillen met de Nederlandse?

"Ik begin de Jupiler Pro League nu beter te kennen. Ik was geconcentreerd op de Nederlandse competitie en nu op de Belgische. Ik weet nu beter hoe hier gevoetbald wordt en ik pas me aan. Hier is het voetbal fysieker dan in Nederland, voorin is er meer kracht. Wat ook opvalt is dat teams hier de bal minder lang in de ploeg houden."

Wat verwacht je van de match tegen Lierse?

"Lierse wordt een moeilijke wedstrijd, zij hebben voorin veel kwaliteiten maar wij gaan ons uiterste best doen en proberen te winnen."

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om voor Genk te kiezen?

"Mario Been was voor mij een hele belangrijke reden om naar hier te komen. Hij kent mij en ik ken hem. Hij heeft mij alles over Genk verteld: hoe de club is en hoe de spelers zijn. Ik ben hier op proef geweest en het beviel me wel dus heb ik getekend. 

Ben je blij met je keuze?

"Ja, ik ben hier heel gelukkig. Het is een hele toffe club en ook de ploegmaats zijn super. Ik krijg hier vertrouwen en voel me goed."

Genk begon met een nooddefensie aan het seizoen maar wedstrijd na wedstrijd begint het beter te lopen.

"We hebben het opgelost met mij op de rechtsback en Anele centraal in de defensie. Het loopt nu steeds beter. Het ganse team speelt goed en dat is belangrijk. Tegen Lokeren konden we de nul houden en ook tegen Aktobe was het goed dus defensief groeien we en naarmate we nog meer wedstrijden spelen, zal het enkel nog beter worden."

Jij speelt nu op de rechtsback, de plaats waar Anele vorig seizoen voetbalde. Wat zal er gebeuren wanneer Simaeys en Koulibaly weer fit zijn?

"Binnenkort is iedereen fit en dan moeten we voor onze plaats vechten. Het zal vooral moeilijk worden voor de trainer. Wij moeten als spelers proberen elke week beter en beter te voetballen en op het moment dat iedereen fit is, zal de trainer moeten kijken wat het beste is voor het team en een keuze maken. Als hij voor mij kiest, zal ik mijn best doen. Kiest hij niet voor mij, dan zal ik nog harder werken op training."

Het bestuur wil dat Genk binnen de top drie eindigt. Is dat haalbaar?

"Ik zeg nooit graag op voorhand op welke plaats ik wil eindigen. Ik vind dat je altijd moet gaan voor het hoogst haalbare in de competitie. De ambitie moet altijd het hoogst haalbare zijn maar op het einde van het seizoen moet je je conclusie trekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties