FC Barcelona wint makkelijk van Real Sociedad

Christophe van den Boom
| 19 reacties

FC Barcelona wil wraak voor het verloren kampioenschap van vorig seizoen. De Catalanen willen zich dit seizoen opnieuw op de troon hijsen. In de openingsmatch van het seizoen hebben ze alvast een statement gemaakt en de andere ploegen zijn gewaarschuwd. Barcelona won van Real Sociedad met

FC Barcelona verloor vorig jaar al vroeg zijn steraanvaller David Villa. Nu is hij terug en hopen de Catalanen dat hij meedraagt aan de mogelijke titelwinst van dit seizoen. Tegen Real Sociedad gaf de club uit Barcelona de tegenstanders een waarschuwing.

Al na enkele minuten opende Puyol de score. De vreugde was van korte duur, want Real Sociedad rukte op en scoorde tegen. Nadien deelde Barcelona de lakens uit.

Nog voor de rust werd het 4-1 met twee goals van Messi, die dit seizoen opnieuw topscorer hoopt te worden, en Pedro.

Na de pauze ging het er rustiger aan toe, tot een kwartier voor het einde. David Villa maakte zijn opwachting en tien minuten na zijn officiële terugkeer zette hij de eindscore op het bord. Villa gaf eerder aan dat hij nog niet klaar is om een volledige wedstrijd te spelen, maar zijn torinstinct is hij niet kwijt.