Torres: "Ik voelde me terug 18 en moest me elke week opnieuw bewijzen"

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Torres: "Ik voelde me terug 18 en moest me elke week opnieuw bewijzen"
Foto: © SC

Fernando Torres kende vorig seizoen een woelige periode bij Chelsea. Nu lijkt hij zich beter in zijn vel te voelen en vindt opnieuw vaker de weg naar de netten. "Ik ben beter dan ooit", klinkt het bij de Spanjaard.

In januari 2011 kwam Torres over van Liverpool voor een bedrag van 58 miljoen euro, een clubrecord voor Chelsea. In zijn eerste seizoen scoorde hij moeizaam en door de hoge transferprijs werd er veel van hem verwacht, maar dat ervoer hij nooit zo. “Ik heb nooit wakker gelegen van het geld dat Chelsea voor mij betaalde”, verklaarde de aanvaller aan Skysports.

“Tijdens die achttien maanden bij de club, ben ik een betere speler geworden. Ik speelde op een andere manier dan ik deed bij Liverpool. Ik bleef niet enkele meer rond de zestien hangen, maar participeerde meer met mijn teamgenoten en ik gaf ook een aantal assists”, aldus El Niño.

Opnieuw bewijzen

In zijn eerste seizoen zat hij vaak op de bank en dat was moeilijk voor de wereldster. “Ik voelde mij opnieuw 17 of 18 jaar. Ik moest me elke week opnieuw bewijzen en zat nooit eerder acht wedstrijden op rij op de bank”, denkt de Chelsea-aanvaller terug. “Ik wil nooit meer in die situatie zitten.”

“Ik speelde nochtans niet slecht, maar het was gewoon een moeilijke aanpassing van Liverpool naar Chelsea”, verklaarde Torres. “De aanpassing nam meer tijd in beslag dan zou moeten.”

Meer vertrouwen

De toekomst ziet er beter uit voor de Spanjaard. Hij vindt opnieuw de weg naar doel en speelt met meer vertrouwen. “Je weet dat je gaat spelen, of dat denk je toch. Je krijgt meer tijd om je spel te spelen. Dat is het grote verschil tussen dit en vorig seizoen bij Chelsea”, belsuit de Spanjaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties