Reactie Köteles over mirakelsave: "Geluk dat hij naar die hoek kopte"

Robby Morren
Robby Morren
| 20 reacties
Köteles over mirakelsave: "Geluk dat hij naar die hoek kopte"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laszlo Köteles had opnieuw een groot aandeel in de kwalificatie van Racing Genk voor de poules van de Europa League. Met een geweldige reflex hield hij Luzern in de slotfase van een doelpunt.

Robby Morren in Genk

Köteles had in de slotminuten een uitstekende redding nodig om een kopbal uit zijn doel te houden. "Die save op het einde was heel belangrijk want als die bal erin gaat, staat het 2-1 en dan hadden er verlengingen gekomen. Ik moet wel toegeven dat ik een beetje geluk had dat hij naar de hoek kopte waar ik net vandaan kwam."

Teamsport
Vorig seizoen was Köteles de held van Genk omwille van zijn aandeel in de strafschoppenreeks tegen Maccabi Haifa en nu heeft hij opnieuw een belangrijk aandeel in de kwalificatie. "Ach, voetbal is een teamsport, we spelen met 11 en we werken allemaal voor hetzelfde doel", relativeert de doelman zijn prestatie.

"De rode kaart die Luzern kreeg, heeft toch wel een sleutelrol gespeeld. Op dat moment moesten zij van tactiek veranderen en daar hadden ze problemen mee. Het was eigenlijk een hele domme rode kaart."

Minder sterk dan CL
"Wij zitten nu in de poules en dat is het belangrijkste. De Europa League is niet zo sterk als de Champions League die we vorig jaar speelden maar er zitten toch topteams tussen. Het zou niet slecht zijn mochten we een groep loten waarin we kans maken om verder te gaan." Een voorkeur? "Het zou wel tof zijn mochten we tegen het Atletico Madrid van Courtois uitkomen", lacht Köteles.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties