Interview Wilmots: "Niet belangrijk wie in de spits staat"

Wilmots: "Niet belangrijk wie in de spits staat"
Foto: © SC

"Ik spreek niet over individuen of over ploegopstellingen!" Marc Wilmots is niet van plan veel bloot te geven over zijn opstelling tegen Wales. "Ik heb 25 mogelijke titularissen", aldus de bondscoach.

Johan Walckiers in Anderlecht

Uit zijn woorden valt wel af te leiden dat er alvast geen Romelu Lukaku in de spits zal staan. De aanvaller van West Brom gaf zelf aan dat hij niet klaar is om te starten. "Ik spreek me niet uit over een persoon. Uit de training leid ik af dat iedereen klaar is om te spelen. We spreken hier natuurlijk wel over een speler die al een jaar bijna geen match van 90 minuten gespeeld heeft. Hij is wel twee keer dertig minuten sterk ingevallen. Hij is sterk en kan scoren, maar zulke types heb ik nog in de ploeg. Ik kan maar drie vervangingen doen en daar hou je ook rekening mee", aldus Wilmots.

Dat Benteke daardoor start is echter nog niet zeker. De bondscoach hield er aan een waas van onzekerheid over zijn basisploeg te hangen. "Ik ben er grotendeels uit wie gaat starten", zei Wilmots. "Wie er dan in de spits gaat staan? Dat is allemaal niet belangrijk. Tegen Engeland stond Hazard zelfs vooraan."

"Bale in groep opvangen"

'Der Willie' hield er wel serieus pittige trainingen op na. We hadden natuurlijk niets anders verwacht van het 'Kampfschwein'. "Men speelt zoals men traint", benadrukte hij. "Ik ben de eerste om te lachen als het kan, maar tijdens dat anderhalf uur training vraag ik opperste concentratie. Net als tijdens de match. Tegen Nederland lieten we ons nog bijna vangen omdat niemand een vervanging had gezien. Dat wil ik niet meer zien gebeuren."

Volgens Wilmots is de match tegen Engeland niet te vergelijken met die tegen Wales. "Ten eerste was Engeland vriendschappelijk en bij de Engelsen zit er toch meer kwaliteit. Tegen Wales moeten we ons meer aan strijd verwachten."

En natuurlijk loopt er ook nog ene Gareth Bale bij de Welshmen rond. "Die kan je niet individueel opvangen zoals we met Gerrard gedaan hebben. Hij zal collectief bewaakt moeten worden. De ploeg moet het oplossen, want hij kan overal opduiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties