Ferguson wil enkel verhuren aan Engelse clubs
Christophe van den Boom
| 4 reacties
Ferguson wil enkel verhuren aan Engelse clubs
Foto: © SC

Sir Alex Ferguson wil dat Manchester United geen spelers meer in het buitenland stalt. De club heeft al enkele slechte ervaringen achter de rug en vindt het beter om de spelers in de Premier League te houden.

Frederico Macheda hoopt om in het Italiaanse Sampdoria speelminuten op te doen, maar door het ontslag van de toenmalige coach werd hij op de bank gehouden. Dat is een van de zovele voorbeelden waardoor Ferguson het beter vindt om de spelers in Engeland te houden. Dan kunnen ze wekelijks contact houden en is er meer controle.

“Heel weinig spelers worden uitgeleend aan buitenlandse clubs. Kijk naar wat er met Macheda gebeurde. Een week nadat hij arriveerde bij Sampdoria werd de trainer ontslagen. Het werd uiteindelijk een nachtmerrie voor hem, want hij speelde geen enkele wedstrijd”, aldus de manager van United.

“Het is beter om spelers uit te lenen aan Engelse clubs, in de Premier League of Championship. Dan kunnen we regelmatig contact houden en zien we hen elke week aan het werk. We kunnen ze in het oog houden. Dat is onze manier van werken”, vindt ‘Fergie’.

Luke Giverin en Gyliano van Velzen zijn de enige spelers van United die buiten Engeland spelen. Beide komen ze uit voor Royal Antwerp FC, die een samenwerkingsovereenkomst hebben met de 19-malige Engelse landskampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties