Criscito gaat vrijuit in corruptiezaak
Tijs Ruysschaert
| 2 reacties
Criscito gaat vrijuit in corruptiezaak
Foto: © SC

Domenico Criscito wordt wegens gebrek aan bewijzen niet langer verdacht van wedstrijdvervalsing. De linksback miste het EK met Italië doordat hij een verdachte was in het omkoopschandaal.

De 25-jarige Criscito werd er samen met drie andere ex-spelers van Genoa - Dario Dainelli, Omar Milanetto en Rodrigo Palacio - van verdacht de competitiematch tegen Sampdoria (mei 2011) te hebben vervalst. Maar het viertal gaat nu vrijuit in die zaak wegens een gebrek aan bewijzen.

In mei werd de linksachter in het kader van het onderzoek naar die verdachte match weggeplukt van het trainingskamp van Italië voor het EK in Oekraïne en Polen. En hoewel hij na zijn verhoor weer 'vrij' werd gelaten, besloot bondscoach Cesare Prandelli om Criscito niet op te nemen in zijn selectie voor het tornooi.

'De woede om het missen van Euro 2012 is nog niet verdwenen'

De ploegmaat van Nicolas Lombaerts en Axel Witsel reageerde "tevreden maar ook boos" op het nieuws. "De woede om het missen van Euro 2012 is nog niet verdwenen", was hij eerlijk. Een schadevergoeding hoeft de Italiaan niet. "Nee, dat is geen optie. Ook al was het verschrikkelijk, ik probeer om rustig met de situatie om te gaa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties