RC Wetteren-Kwatrecht kan Lovendegem niet afstoppen

Gentil Dossche

Toen de bezoekers kort na de rust opnieuw op voorsprong klommen bleek de thuisploeg te onmachtig om het tij nog te keren.

RC Wetteren-Kwatrecht tekende voor de eerste aanvallen maar toen Lovendegem aan het commando kwam viel al snel het eerste doelpunt. De Keukeleireen Van Geem werden nog afgestopt maar Martens knikte van dichtbij de rebound binnen na een afgeweerd schot van Maes. De thuisploeg claimde tevergeefs een strafschop toen Wettinck van de bal werd gezet. Op slag van rust prikte Ahorukomeye de gelijkmaker op het bord bij een scrimmage.

Onmiddellijk na de pauze miste Martens een strakke voorzet van de ingevallen Bouchaala. De bezoekende druk bleef aanhouden en Notebaert duwde een voorzet van Maes verrast en verrassend in eigen doel. RC Wetteren-Kwatrecht herstelde heel moeilijk van die koude douche en kon Helin niet echt in verlegenheid brengen. Thuisportier De Smet toonde nogmaals zijn klasse op een schicht van Maes. Met een frivole schijnbeweging velde Martens het definitieve verdict.

RRC Wetteren-Kwatrecht: De Smet, Van De Sompel, De Smet, Gysbrecht, Van Durme, Hoorens (72’ Blanckaert), Dupont (33’ Wettinck), Ahorukomeye, Notebaert, Van Hoyweghen (72’ Van Roy) en Haentjens.

KSK Lovendegem: Helin, Diop, Van Den Bergh, Van Waes, D'Haemers, Van Geem, Maes (90’ De Coninck), De Keukeleire (46’ Bouchaala), Martens, Voet, Sucaet (77’ Dolleslaegers)

Doelpunten: 25’ Martens 1-0, 44’ Ahorukomeye 1-1, 50’ Notebaert (o.g.) 1-2 en 81’ Martens 1-3.

Geel: Notebaert, Van Waes, D'Haemers en Sucaet