Defensieve problemen bij Barcelona na uitvallen Puyol

Sander De Graeve
| 14 reacties

Barcelona zit niet breed centraal in de defensie na het uitvallen van Carles Puyol. De kapitein kwam dertien minuten voor het einde slecht neer in de wedstrijd tegen Benfica. Diagnose: ontwrichte elleboog. Geen Puyol dus in de Clásico dit weekend.

Het leek gisteren een leuke avond te worden voor Barcelona met een makkelijke 0-2 overwinning op Benfica. Fábregas die in vorm was en scoorde, twee assists voor Messi, een goal voor Alexis Sanchez, allemaal goed nieuws voor de Catalanen. Tot dertien minuten voor tijd Puyol zich naar een corner gooide en slecht neerkwam.

Uit de reactie van Sanchez bleek meteen dat het ernstig was. De Chileen durfde niet te kijken naar zijn kapitein, wiens linkerarm in een rare bocht lag. Het betekent opnieuw een tijdje naast het veld voor het boegbeeld van Barcelona, die in de nadagen van zijn carrière blessuregevoeliger is dan ooit.

Puyol is een speler die nooit opgeeft, die zichzelf letterlijk naar de bal gooit. Een jong lichaam kan zo’n speelstijl nog net aan, voor een ouder lichaam is het ronduit gevaarlijk.

Barcelona moet nu naar de Clásico tegen Real Madrid zonder Puyol en Piqué, die ook nog steeds geblesseerd is. Barcelona zal zondag Alex Song en Javier Mascherano centraal in de verdediging moeten posteren. Het doet alweer de vraag rijzen waarom Barça deze zomer geen centrale verdediger aantrok.