Ferguson: "Blij dat Rio Ferdinand niet is opgeroepen voor Engeland"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Ferguson: "Blij dat Rio Ferdinand niet is opgeroepen voor Engeland"
Foto: © SC

De beslissing van Engels bondscoach om Manchester United-verdediger Rio Ferdinand niet op te roepen blijft voor beroering zorgen. Bij Sir Alex Ferguson, trainer van de Mancunians, niks van dat. De Schot is er zelfs blij mee.

Sir Alex Ferguson houdt de 33-jarige centrale verdediger het liefste bij hem en vindt het helemaal niet erg dat Ferdinand niet is opgeroepen voor de interlands van Engeland tegen San Marino en Polen. Bondscoach Roy Hodgson meent beide klussen zonder Ferdinand te kunnen klaren. Het racisme-incident tussen Terry en de Engelse bond bevat ook een hoofdstuk genaamd Rio Ferdinand. De verdediger speelde maar liefst 81 interlands voordat John Terry zijn broertje Anton racistisch bejegende en hij weigerde om nog met Terry samen te spelen.

"Ik ga me er niet te veel mee bemoeien", vertelt Ferguson aan Engelse media. "Maar ik ben er hoe dan ook blij mee omdat ik denk dat hij zichzelf op deze leeftijd zo veel mogelijk moet beschermen. Hopelijk kan hij daardoor veel belangrijker zijn voor mij dan voor Engeland”, aldus Fergie die door blessures bij Nemanja Vidic en Phil Jones momenteel geen weelde aan centrale verdedigers heeft. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties