Xavi: "Clásico geen politiek"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Xavi: "Clásico geen politiek"
Foto: © SC

Er is geen voetballiefhebber ter wereld die niet uitkijkt naar de confrontatie dit weekend tussen de twee beste ploegen in Spanje. FC Barcelona en Real Madrid. Barcelona-icoon Xavi vindt dat er ook weer niet moet worden overdreven als het om het belang van de wedstrijd gaat.

Bij een zege zondag wordt het gat tussen kampioen Madrid en lijstaanvoerder Barcelona na zeven wedstrijden al elf punten. “De wedstrijd is belangrijk, ja, maar niet beslissend”, aldus Xavi. “Er volgen nog vele wedstrijden in de Liga. Als we winnen is dat de zevende competitiezege op rij en dat geeft vertrouwen. Maar het is geen reden tot euforie.”

En dan is er nog de politiek gevoelige kwestie rondom de Clásico. Het zelfbewuste en trotse Catalonië, waar veel stemmen opgaan voor meer autonomie, tegenover het koninklijke Madrid. Symbool van Spanje en de heersende macht. Het regionale sentiment van de Catalanen maakt de voorbije periode een remonte door en ziet de aanhang groeien. Xavi vindt dat het allemaal wat meer om voetbal en wat minder om politiek moet draaien. “Ik vind dat we de Clásico geen politieke lading moeten geven. Iedereen kent onze situatie in Catalonië, maar wij maken ons alleen druk om het voetbal. We willen winnen en de fans vermaken met goed spel”, besluit de speler van de blaugrana.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties