"Serie A moet voorbeeld nemen aan Bundesliga"

Christophe van den Boom
| 4 reacties
"Serie A moet voorbeeld nemen aan Bundesliga"
Foto: © SC

Karl Rummenigge, de voorzitter van Bayern München , merkt dat het de laatste jaren bergaf gaat met het Italiaanse voetbal. Dat is volgens hem te wijten aan de hoge ticketprijzen. Volgens de voorzitter moeten de clubs uit de Serie A een voorbeeld nemen aan de Bundesliga.

“Het Italiaanse voetbal zit in de problemen. Maar ik weet zeker dat ze met deze crisis kunnen omgaan”, aldus de Duitser in de Duitse media. “Duitse stadions zitten altijd vol omdat we rekening houden met mensen die het niet zo breed hebben. Kaartjes voor Bayern zijn verkrijgbaar vanaf zeven euro”, vertelt de voormalig speler van Internazionale.

“Het internationale succes van Allianz Arena geeft aan dat Italiaanse steden het belang van moderne stadions moeten erkennen in het huidige voetbal.”

Maar toch is het niet allemaal negatief. Bij de clubs uit Milan ziet Rummenigge goede ontwikkelingen. “De teams uit Milan worden veel bekritiseerd, maar ik denk dat ze op de goede weg zijn om de salarissen in bedwang te houden en jonge spelers een kans te geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties