Reactie Van den Brom: "Onnodig verlies"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Van den Brom: "Onnodig verlies"
Foto: © SC

John van den Brom was niet tevreden na het verlies tegen Standard. Hij vond dat zijn ploeg na de bommetjes van de thuisaanhang uit de wedstrijd raakte. Hij vreesde ook voor de veiligheid van doelman Silvio Proto.

“Ik ben niet gelukkig, het is altijd vervelend als je verliest, zeker hier. Ook de manier waarop was zuur, het was niet nodig. De veiligheid van de spelers in het algemeen en van Silvio in het bijzonder was in gevaar. Als je ziet wat hij allemaal naar zich heen kreeg vraag je je af waar dit nog over gaat.”

“Die bommen haalden ons uit de wedstrijd. We waren goed begonnen en kwamen op voorsprong. Je hoopt dan natuurlijk dat de supporters zich tegen de eigen ploeg keren en daar zag het ook even naar uit. Door al het gerommel eromheen zijn we echter uit de wedstrijd geraakt en er nooit terug ingekomen.”

Van den Brom dacht naar eigen zeggen niet over een klacht: “Daar heb ik geen seconde over nagedacht, ik was enkel bezig met de wedstrijd. Het is niet aan mij om me daarmee bezig te houden, we hebben verloren, dat is al erg genoeg.”

De coach van Anderlecht kwam ook terug op de gemiste strafschop van Mbokani. Het was niet de eerste penalty die zijn ploeg dit seizoen miste. “Ik heb altijd al gezegd dat zoiets een eigen leven gaat leiden. De vorige missers waren gelukkig niet beslissend maar nu verliezen we er een wedstrijd door. Als die wel binnengaat hebben we een andere wedstrijd.”

Van den Brom koos op het eind voor lengte voorin en lange ballen, dat bracht echter geen zoden aan de dijk: “Het was een bewuste keuze, we kwamen er voetballend niet doorheen. Ik hou van voetbal maar soms moet je het plan b bovenhalen. We hebben het wel niet goed uitgevoerd, de bedoeling was om voorzetten van de flanken te krijgen. We hebben met Bruno en Iakovenko twee spelers die een fantastische voorzet hebben. Dat is er echter te weinig uitgekomen.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties