Wilmots: "Van Buyten speelt indien Kompany forfait geeft"

Wilmots: "Van Buyten speelt indien Kompany forfait geeft"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany heeft last van zijn oude kuitblessure en is onzeker voor de wedstrijden tegen Servië en Schotland. Zaterdag moest hij al forfait geven bij Manchester City.

Johan Walckiers in Brussel

Het wegvallen van Kompany zou een hele aderlating zijn voor de nationale ploeg, maar Marc Wilmots rekent op de sterkte van zijn bank om dat eventueel op te vangen. "Kompany zal de volgende drie dagen een apart programma afwerken met Lieven Maesschalck", aldus de bondscoach. "Hij heeft dit weekend niet gespeeld en we wachten zijn evolutie af. We hebben spelers die zijn afwezigheid kunnen opvangen."

En die keuze is al gevallen. Wilmots heeft in zijn groep nog heel wat centrale verdedigers zoals Vertonghen, Alderweireld en Lombaerts, maar bij een forfait wordt het Big Dan die de positie van Kompany inneemt. "Ik ga daar geen geheim van maken: als Kompany niet speelt, wordt Daniel Van Buyten zijn vervanger."

Die heeft echter dit seizoen bij Bayern München nog geen minuut gespeeld. "Daniel heeft de mentaliteit, het professionalisme, de kwaliteit en de vorm om dat op te vangen", vindt Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties