James: "Ik zie geen racisme in voetbal"

Christophe van den Boom
| 2 reacties
James: "Ik zie geen racisme in voetbal"
Foto: © SC

De voormalige Engelse international David James vindt dat het gedoe rond racisme in voetbal te veel opgeblazen wordt. Volgens hem is er helemaal geen probleem.

James was de eerste zwarte speler die uitkwam voor zijn land. Op de leeftijd van 42 is hij nog actief, zij het bij derdeklasser Bournemouth. Hij vreest niet dat zijn etnische achtergrond hem zal weerhouden van andere werkaangelegenheden. Volgens hem stellen de anti-racismecampagnes de dingen erger voor dan ze zijn.

“Ik heb moeite met het gedoe rond racisme in de voetballerij. Ik zie het niet en dat komt niet omdat ik mijn kop in het zand steek. Vroeger was dat wel zo, maar de tijden zijn veranderd. Er zijn geweldige organisaties die voetbal hebben doen worden tot wat het nu is”, aldus de doelman.

“Dat het publiek dingen naar de speler gooien, dat is voorbij. Of toch bijna. Ik hoor er toch niets meer van. Als je trainer wilt worden, ga er dan voor en geef jezelf een kans”, vertelt James. “Als je niet op cursus wilt gaan en je klaagt dat je geen job hebt, dan is dat waarschijnlijk om die reden dat je geen werk vindt.”

John Terry en Luis Suarez

Toch is er het incident tussen John Terry en Luis Suarez. Dat houdt het debat levendig, maar de voormalig doelman van Liverpool en Manchester City wijst de vinger naar iets anders. “Ik denk dat de organisaties die het zo goed doen, nog altijd zoeken naar dingen waar ze aandacht aan kunnen geven. Sommige mensen worden betaald om bepaalde jobs te doen en die jobs houden in dat ze bepaalde dingen publiekelijk maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties