Premier League overweegt winterstop

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Premier League overweegt winterstop
Foto: © SC

De Premier League denkt na over een mogelijke winterstop in de competitie. Maar door de verschillende competities is het moeilijk om een rustperiode te vinden. Dat vertelt Richard Scudamore in de Telegraph.

Zowel de Premier League, als de Engelse voetbalbond FA en de Football League zoeken naar oplossingen. Maar het drukke schema zorgt ervoor dat er bijna geen tijd is om te rusten. “We hebben het geprobeerd, maar zolang niemand wil inbinden, wordt het moeilijk”, aldus Scudamore.

“We zijn niet van plan om het aantal clubs in de Premier League te verlagen. Als je eigenaar bent van een theater en je kan 380 keer uitverkopen, waarom zou je dan zestig of zeventig daarvan aan je voorbij laten gaan?”, vervolgt de man.

“In voetbal is de situatie vergelijkbaar. De Football League wil de League Cup niet opgeven, want het is een grote bron van inkomsten voor hen. En de FA wil de terugwedstrijden in de FA Cup niet afschaffen. We moeten dus samenzitten, maar het is voor ons heel moeilijk om die twee weken van vrije tijd in te plannen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties