WK-tickets België eerst weggelegd voor trouwe fans

Mathias Dumarey
| 18 reacties
WK-tickets België eerst weggelegd voor trouwe fans
Foto: © SC

Wie België wil aanmoedigen op het WK in Brazilië, als ze zich tenminste kwalificeren, wordt best lid van een supportersclub van de Rode Duivels. Leden van '1895' krijgen namelijk voorrang bij de verdeling van de toegangskaartjes.

Eind volgend jaar zal pas duidelijk worden hoeveel kaartjes er beschikbaar zijn voor de Belgische fans mochten de Rode Duivels zich plaatsen voor de eindronde van het WK 2014 in Brazilië. Wie graag naar Zuid-Amerika wil afzakken om de Belgen aan te moedigen, wordt best lid van een fanclub die aangesloten is bij '1895', de koepe van 168 officiële supportersclubs. Momenteel zijn er al 12 000 officiële fans die elk 20 euro (de Black-formule) of 30 euro (Gold-formule) betaalden en dus lid zijn.

Erik Reynaerts, coördinator van de '1895'-koepel, benadrukt wel dat het gaat om gewone tickets en niet om vip-paketten die door evenementenbureaus worden verkocht. Hij raadt ook de supporters aan niet te wachten tot de Belgen mathematisch gekwalificeerd zijn voor het vierjaarlijkse mondiale voetbalfeest, want dan zou het al te laat kunnen zijn om nog kaartjes te kunnen verkrijgen.

De supporters met een Gold-lidkaart én een abonnement voor alle kwalificatie- en oefenwedstrijden zullen eerst aan bod komen. Nadien volgen de Gold-leden met enkel een abonnement op de kwalificatiewedstrijden en zo wordt verder afgezakt tot de Black-leden zonder abonnement. Dus, hoe trouwer de fan, hoe hoger op de kandidatenlijst om naar Brazilië te kunnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties