Ferguson: "Met een fitte verdediging winnen we Champions League"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Ferguson: "Met een fitte verdediging winnen we Champions League"
Foto: © SC

Alex Ferguson gelooft dat Manchester United dit seizoen de Champions League kan winnen. Maar dan wel op voorwaarde dat al zijn verdedigers fit zijn.

Vorig seizoen lagen ze er in de groepsfase al uit, maar nu willen ze beter doen. Hun eerste twee groepswedstrijden tegen Galatasaray en Cluj hebben ze gewonnen en Ferguson wil nu voor de eindwinst gaan.

“Het is frustrerend dat we die beker niet vaker hebben gewonnen. Vooral als ik denk aan hoe vaak we het uit handen hebben gegeven”, aldus de trainer aan Daily Mirror. “Maar het mag niet aan je blijven vreten. Er is altijd nog volgend jaar. De finale is dit jaar in Wembley en dat is een grote drijfveer voor ons. Als ik mijn verdedigers kan recupereren, dan maken we een grote kans.”

Ook vindt hij dat Chelsea krediet verdient voor hun prestatie van vorig jaar. Al wil Ferguson het anders aanpakken. “Ik vond dat Chelsea een beetje geluk had. Ze maakten net op de juiste momenten de doelpunten in Barcelona. Ze waren sterk en hebben het goed gedaan. Verdedigen is ook een deel van het spel. Wij hebben de laatste jaren veel geleden onder de slechte verdediging”, besluit de oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties