Reactie Dury: "Strafschop haalde ons uit ons spel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Dury: "Strafschop haalde ons uit ons spel"
Foto: © SC

Franky Dury zag zaterdagavond zijn ploeg sterk beginnen tegen Lokeren. Zulte Waregem had in de beginfase verschillende kansen op de 0-1. Na de strafschop voor Lokeren gingen de West-Vlamingen echter ten onder. Het werd 0-3 voor Lokeren in het Regenboogstadion.

Sander De Graeve in Waregem

"We waren gemotiveerd om Lokeren hier een nederlaag toe te dienen", aldus Dury. "We kennen de kwaliteiten van Lokeren, het is een ploeg met erg veel ervaring. Het is een ploeg die er staat en heel vaak sterk in duel gaat. Het was aan ons om daar niet in te lopen en niet mee te gaan in die duelsterke momenten."

Dury zag de match goed beginnen voor zijn ploeg maar dan kwam de strafschop voor Lokeren en die veranderde alles: "Ik vond dat we goed begonnen waren. Die penalty deed ons de concentratie verliezen. Ik vind de reacite van mijn ploeg na die penalty niet goed, we hebben nooit ons spel van die eerste minuten nooit meer teruggevonden. Enkel in het eerste kwartier van de tweede helft was er een opflakkering."

"We hebben pech dat we dan niet op 1-1 komen, daarna moesten we risico's nemen en hoger gaan spelen. Lokeren haalde de angel uit veel aanvallen door uitgekookte overtredingen te maken. Daar mogen we het echter niet op steken, we waren op bepaalde momenten gewoon niet sterk genoeg tegen een efficiënt Lokeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties