Lyon verkoopt spelers om gat in begroting te vullen

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Lyon verkoopt spelers om gat in begroting te vullen
Foto: © SC

Olympique Lyon is gedwongen om enkele spelers te verkopen. De club kampt met een begrotingstekort van 28 miljoen euro en dat moet opgelost geraken. Dat vertelde voorzitter Jean-Michel Aulas woensdag.

“Wij zijn van plan om twee of drie spelers te verkopen voor een totaal bedrag van dertig miljoen euro”, aldus de clubpresident. “Verder zullen wij het aantal medewerkers terug moeten brengen en gaat de selectie ingekrompen worden van 28 naar 25 spelers.”

De kans is groot dat de club Anthony Réveillère en Yoan Gourcuff zal verkopen. De verdediger Reveillère was vorige zomer bijna van Paris Saint-Germain, maar die bliezen de overgang af nadat de speler niet door de medische keuring geraakte.

Lyon verkocht in de zomer al enkele grootverdieners. Cristiano Marques Gomez (Galatasaray), Kim Källström (Spartak Moskou), Aly Cissokho (Valencia) en Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) trokken afgelopen zomer de deur dicht bij de Franse topclub.

De club staat op dit moment derde in de Franse Ligue 1 met 18 punten. Dat is één puntje minder dan leiders PSG en Olympique Marseille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties