Schalke en Dortmund aan het feest

Schalke heeft met het kleinste verschil gewonnen van Nürnberg. Verder kon ook Dortmund zijn wedstrijd winnen.

Na de knappe prestaties tegen Dortmund en Arsenal, kende Schalke een pak meer moeite met Nürnberg. Er werd slechts met het kleinste verschil gewonnen. Ibrahim Afellay en Klaas-Jan Huntelaar slaagden er niet in om de defensie van de bezoekers te ontwrichten.

Het verlossende doelpunt voor de thuisploeg kwam er een kwartier voor tijd. Farfan kopte in de 77ste minuut een voorzet van Fuchs binnen.

Dortmund sterker dan Freiburg
Dortmund keerde met de drie punten terug uit Freiburg. Het werd 0-2. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Pas zeven minuten voor tijd waren de bezoekers zegezeker. Götze scoorde op aangeven van Lewandowski. Eerder had Subotic de score geopend.

Dortmund doet met deze zege een goede zaak in de stand. Het klimt weer naar de vierde plaats.