Di Matteo: "Te weinig Chelsea-spelers voor Gouden Bal"

Koen Schaaphok
| 10 reacties
Di Matteo: "Te weinig Chelsea-spelers voor Gouden Bal"
Foto: © SC

Wie kijkt naar de 23 namen op de shortlist van de Gouden Bal ziet alleen maar wereldspelers staan. Wie echter goed kijkt, merkt dat Champions League- winnaar Chelsea maar 1 speler levert. Dat zag Chelsea- trainer Roberto Di Matteo ook. "Nogal teleurstellend", klinkt het.

Bij de 23 namen op de lijst van de Gouden Bal staat maar één speler die vorig jaar de Champions League-trofee in de lucht mocht houden namens Chelsea en dat is Didier Drogba, die niet eens meer in Londen actief is. Chelsea-oefenmeester Roberto Di Matteo stelt zich vragen. “Kijken ze daar eigenlijk wel naar internationale wedstrijden?”

Erkenning

Di Matteo is er niet mee opgezet dat winst in het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld niet werd beloond met wat meer erkenning. "Het is wat teleurstellend, want als de winnaar van de Champions League zou je toch erkenning verwachten voor hun prestaties", aldus de Italiaan op de website van Chelsea.

Roberto Di Matteo heeft echter zelf wel de shortlist van tien trainers voor de prijs van 'Coach van het Jaar' gehaald en dat stoort de coach zeker niet. "Het is een voorrecht om trainer van Chelsea te zijn en met deze spelers van wereldklasse te werken, op jacht naar succes. Het is een geweldige, uitdagende baan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties