Chelsea en Man Utd spelen waanzinnige partij

Yves Dekoning
| 16 reacties

Chelsea heeft Manchester United uit de League Cup gewipt na een spectaculaire partij met drie strafschoppen. De Blues haalden het met 5-4 na verlengingen.

Manchester United kwam drie keer op voorsprong, maar telkens klom Chelsea terug op gelijke hoogte. De derde gelijkmaker viel pas in de 94ste minuut. In de 22ste minuut profiteerde Ryan Giggs van een blunder in de defensie van Chelsea. Tien minuten later zette David Luiz een strafschop om, 1-1. Vlak voor rust ging de thuisverdediging opnieuw in de fout en Javier Hernandez maakte er 1-2 van.

Acht minuten na de thee kopte Gary Cahill een hoekschop binnen. Op het uur moest Chelsea opnieuw achtervolgen na een goal van Nani. Lange tijd leek het opnieuw 2-3 te eindigen, net zoals in de competitie afgelopen weekend, maar diep in blessuretijd kreeg Chelsea opnieuw een strafschop na een overduidelijke overtreding. Eden Hazard nam zijn verantwoordelijkheid en trapte koelbloedig binnen.

De show was nog niet gedaan en kreeg een opwindende verlenging. Daniel Sturrdige en Ramires scoorden voor Chelsea en Luiz raakte de dwarsligger nog. Giggs mocht nog een penalty omzetten voor Manchester United, maar de Red Devils moesten dit keer het onderspit delven met 5-4.