De Sutter: "Lastig: zoveel spelen als je het niet meer gewend was"

De Sutter: "Lastig: zoveel spelen als je het niet meer gewend was"
Foto: © SC

Tom De Sutter heeft met twee goals tegen AA Gent de kritiek even doen verstommen. De spits heeft er mee leren leven en kan op 27-jarige leeftijd alles ook beter plaatsen. Zijn privéleven komt dan ook op de eerste plaats.

De Sutter scoorde dit seizoen nog niet veel. "Als ik met 'Dieu' samen van voor speel, zak ik bij balverlies meer naar het middenveld. Dan heb ik meer defensief werk en kom ik sowieso minder fris voor de goal. Dan ga je automatisch ook minder scoren. De laatste weken sta ik daar alleen in de punt, dan moet je wel de goals maken."

"Maar het is voor mij nog altijd een aanpassing om drie wedstrijden in een week te spelen. Ik kom van een jaar met nul minuten per week naar drie matchen per week. En ik ben iemand die er altijd voor gaat en er zijn kop voor legt. Het is even aanpassen voor mijn lichaam. Ik weeg ook geen 65kg, ik ben zwaar van gestel. Automatisch ga je je lichaam dan ook meer belasten dan anderen. Dan is het lastig om zo veel matchen te spelen als je dat niet meer gewend was", vertelde hij aan HLN.

Het verschil met vorig seizoen is heel groot. Toen mocht hij onder Jacobs pas in de slotfase invallen. "Ik heb wel eens moeilijke momenten gehad, dat ga ik niet ontkennen. Maar dat duurde dan een dag of twee en dan was het over. Ik blijf erbij: om het even welke job je ook doet, het is toch mààr je werk. Je privéleven is nog altijd veel belangrijker dan je werk. Enfin, dat vind ik toch. Misschien denkt niet iedereen zo, als je carrière wil maken en zo. Ik wil ook nog wel carrière maken, maar je begrijpt wel wat ik bedoel: privé staat tien plaatsen hoger dan mijn werk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties