Reactie Jovanovic: "Zelf beslist om in het centrum te gaan spelen"

Jovanovic: "Zelf beslist om in het centrum te gaan spelen"
Foto: © SC

Milan Jovanovic deelde zijn tiende assist van het seizoen uit. De Serviër gaf na de wedstrijd toe dat hij zelf wat wijzigingen aan het systeem en zijn positie had aangebracht.

Johan Walckiers in Mechelen

Jovanovic gaf de assist voor de openingsgoal van Kouyate en liet zich daarna opmerken met enkele heel mooie acties. Uit één daarvan vloeide het tweede doelpunt voort. "Dat is mijn kwaliteit, ik leerde dat niet vorige week hé", zei Jovanovic serieus. "Als ik kan lopen met de bal begin ik echt te spelen. Voor mij is het meer comfortabel om achter de spitsen te spelen."

Een wijziging die hij zelf aanbracht. Ineens stond Jova immers als nummer tien te spelen. "Ik veranderde dat zelf ja. Nee, ik heb niet overlegd met de coach. Hij moet vertrouwen hebben in mijn ervaring. Negentig procent van mijn assists geef ik vanuit de centrale as. Ik speel daar gewoon beter, want ik kan acties naar links en naar rechts maken. Ik ben nog altijd geen middenvelder, maar een aanvaller."

Anderlecht speelde wel sterk. De beste match op verplaatsing dit seizoen. "Misschien wel ja. We hebben 75 minuten goed gespeeld. Na de tegengoal hadden we het vijf minuten heel moeilijk. De concentratie was wat weg. Daar moeten we nog aan werken. Maar het was inderdaad een heel goede wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties